U subotu, 14.09.2019. godine, u sportskoj dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), održan je Sedmi kongres Stranke demokratske akcije, na kojem je učestvovalo 1340 delegata. Na samom početku Kongresa, delegatima i gostima se obratio Predsjednika SDA Bakir Izetbegović, koji je podnio Izvještaj o radu Stranke između dva Kongresa, a koji u cjelosti prenosimo u nastavku.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Žepče svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Žepču, Bosni i Hercegovini i dijaspori, upućuje iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama.

"Neka Vam ovaj Kurban-bajram, koji nas podsjeća na važnost dobročinstva i zajedništva, donese posebnu radost i sreću, a sve nas potakne na promišljanje o temeljnim vrijednostima čovječanstva i potrebu da pomažemo one slabije. Neka Allah dž.š. ispuni vaš dom bereketom, srce iskrenim vjerovanjem i da bajramske dane provedete u zdravlju i blagostanju uz svoje najbliže, komšije i prijatelje".

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

OO SDA Žepče

Dva dana nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), i mjesec i pol uoči Kongresa, predsjednik vodeće bošnjačke stranke Bakir Izetbegović dao je intervju za Radiosarajevo.ba. U nastavku pročitajte šta je predsjednik najjače političke stranke u BiH rekao o političkoj krizi, neformiranju vlasti, odnosima sa SNSD-om, „hemiji“ sa HDZ-om, predstojećem Kongresu SDA, te šta će on donijeti i tome da li se boji reakcije nezadovoljnika.

Nakon višemjesečnog zastoja, pokrenuti su pregovori, za sada između SDA i HDZ-a BiH o nastavku formiranja vlasti u BiH. Šta je najviše doprinijelo „otkočivanju“ pregovora i može li BiH u ovoj godini uopće dobiti vlast s obzirom na suprotstavljene stavove kako SDA i SNSD-a u vezi s Godišnjim nacionalnim planom, tako i SDA i HDZ-a u vezi s nekim drugim pitanjima poput Izbornog zakona?

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u opsežnom intervjuu Faktoru, između ostalog, govorio je i o razlozima zbog kojih još nije formirana vlast na federalnom i državnom nivou, koliko je za to “kriva” SDA, kao i Dodikovom aktueliziranju pitanja granice između Srbije i BiH. Izetbegović je također pojasnio i kako funkcionira saradnja SDA sa SBB-om i DF-om,  osvrnuo se na odnos  dijela predstavnika međunarodne zajednice koji su pokušavali SDA izbaciti iz vlasti, nužnosti donošenja zakona o zabrani negiranja genocida i glorifikacije zločina i zločinaca, te prognozirao do kada će opstati trenutna vlast u Kantonu Sarajevo.

Prvu zvaničnu, svečano-radnu posjetu predsjedavajućem Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazimu Huskiću, 17.06.2019. godine, upriličili su načelnik općine Žepče, Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče, Muhamed Jusufović.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos