U periodu od 12. do 17.07.2016. godine podijeljeno je 300 prehrambenih paketa socijalno najugroženijim porodicama na području Općine Žepče. Paketi su donacija Centrale SDA BiH, a u podjeli su učestvovali članovi Asocijacije mladih SDA Žepče i kandidati sa liste za Općinsko vijeće na predstojećim izborima, na čelu sa kandidatom za načelnika Općine, gosp. Kenanom Kahrimanom.

Već tradicionalno se u Žepču svakog 11. jula mimohodom - tihom šetnjom od Ferhat-pašine džamije do šehidskog mezarja Gornja Mahala, te učenjem fatihe i minutom šutnje, obilježava ovaj najtužniji dan u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Udruženja Spektar , AM i AŽ OO SDA Žepče, a pod pokroviteljstvom Općine Žepče i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, danas je u Žepču u Gradskoj kavani održan 1. Bajramski šahovski turnir - Žepče 2016. Na Turnuru je učestvovalo 60 takmičara, među kojima su bila 2 velemajstora (GM), 3 internacionalna majstora (IM) i 4 FIDE majstora (FM).

U organizaciji OO SDA Žepče dana 02.07.2016. godine u restoranu „Hanovi“ u Donjoj Golubinjoj upriličen je tradicionalni iftar za članove stranke i goste. Na ovogodišnjem  Iftaru  prisustvovalo je oko 150 članova Stranke, a među njima predsjednici mjesnih odbora, Asocijacije žena i Asocijacije mladih, kandidati  sa liste za Općinsko vijeće na predstojećim izborima, kandidat za načelnika gosp. Kenan Kahriman, te predsjednik OO SDA Žepče gosp. Ćazim Huskić sa potpredsjednicima gosp. Nurđehanom Šahinovićem, ministrom u Vladi ZDK i gosp. Muhamedom Jusufovićem, predsjedavajućim OV Žepče

Delegacija Stranke demokratske akcije Žepče, na čelu sa kandidatom za općinskog načelnika gosp. Kenanom Kahrimanom, u ponedjeljak, 27.06.2016. godine, nakon klanjanja teravih-namaza u džamiji u Biljevini, posjetila je hladnjaču „Natural Food“ gdje je prisustvovala procesu prijema i otkupa ubrane maline.

U subotu, 25.06.2016. godine,  Asocijacija mladih i Asocijacija žena SDA Žepče zajednički su organizovali iftar za oko sedamdeset članova tih asocijacija i goste. U prekrasnom ambijentu restorana „Hayat“ u Donjoj Golubinoj, uz razgovor, razmjenu ideja i u srdačnoj atmosferi, okupljeni su se družili do kasno u noć.

Dana 22.06. u prostorijama Stranke upriličen je sastanak na kom su prisustvovali svi kandidati SDA sa Liste za Općinsko vijeće Žepče i kandidat za načelnika gosp. Kenan Kahriman. Svi kandidati su potpisali izjave koje su dio zakonske predizborne procedure i koje se dostavljaju Općinskoj izbornoj komisiji.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba