Aktuelno

Općinski odbor SDA Žepče upriličio tradicionalni iftar za članove i goste (Foto)

U organizaciji OO SDA Žepče dana 02.07.2016. godine u restoranu „Hanovi“ u Donjoj Golubinjoj upriličen je tradicionalni iftar za članove stranke i goste. Na ovogodišnjem  Iftaru  prisustvovalo je oko 150 članova Stranke, a među njima predsjednici mjesnih odbora, Asocijacije žena i Asocijacije mladih, kandidati  sa liste za Općinsko vijeće na predstojećim izborima, kandidat za načelnika gosp. Kenan Kahriman, te predsjednik OO SDA Žepče gosp. Ćazim Huskić sa potpredsjednicima gosp. Nurđehanom Šahinovićem, ministrom u Vladi ZDK i gosp. Muhamedom Jusufovićem, predsjedavajućim OV Žepče

Pored članova, pozivu na iftar odazvali su se i gosti: gosp. Izet ef. Efendić, glavni imam u Medžlisu IZ Žepče, prof.dr. Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH, gosp. Jasmin Beganović, savjetnik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kantonalni zastupnici u Skupštini ZDK, direktori javnih ustanova, privrednici, predsjednici boračkih udruženja te mnogi drugi gosti.

Nakon klanjanja akšam namaza i iftara, prisutnima su se prigodnim govorima obratili gosp. Naidin Ahmetović, kandidat SDA za gradonačelnika Grada Zenica, gosp. Kenan Kahriman i gosp. Ćazim Huskić. Poslije obraćanja, klanjan je teravih-namaz i predata hatma dova pred duše nekadašnjih predsjednika Stranke demokratske akcije, rahm. Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića.

Po završetku protokolarnog dijela programa, upriličeno je neformalno druženje i razgovor sa gostima.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba